Otvorene narudžbe za Alfa Romeo Tonale, a poznata je i cijena

Otvorene narudžbe za Alfa Romeo Tonale, a poznata je i cijena

Na glavnim europskim tržištima za Alfa Romeo Tonale knjiga narudžbi je otvorena. Prvi kompaktni SUV Alfa Romea otvorena za posebni model Edizione Speciale, u hibridnoj konfiguraciji s 1,5-litrenim 4-cilindričnim motorom od 130 KS, za “već od” 39.000 Eura.

Posebna konfiguracija namijenjena je za prve kupce, a karakterizira je tipični sportski duh Alfa Romea. Tonale Edizione Speciale dostupan je u hibridnoj konfiguraciji s 1,5-litarskim 4-cilindričnim motorom od 130 KS, koji je uparen s novim 7-stupanjskim mjenjačem s dvostrukom spojkom i 48-voltnim elektromotorom od 15 kW i 55 Nm, koji može pokretati točkove čak i kada je ICE motor isključen.

U maju će ponuda motora biti proširena s hibridom od 160 KS. Uz ovu posebnu specifikaciju na raspolaganju za Alfa Romeo Tonale su četiri boje; Verde Montreal, Blu Misano, Rosso Alfa i Grigio Vesuvio. Izvana serijski ima aluminijske naplatke od 20”, crvene kočione čeljusti i prilagodljiva svjetla Matrix Full LED.

Iznutra ima aluminijsku ručicu mjenjača, keyless sistem, hands-free vrata gepeka, 12,3 inčnu digitalnu instrumentnu ploču i multimediju sa dodirnim ekranom od 10,25 inča sa glasovnom kontrolom i navigacijom, CarPlay/Android Auto + Wireless podlogu za punjenje, sportski kožni upravljač, adaptivni tempomat, prepoznavanje prometnih znakova i drugo… Tonale je prvi automobil na tržištu opremljen digitalnim certifikatom NFT.

Temeljen na “blockchain” tehnologiji certificira automobil nakon kupnje, a zatim ga “prati” kako bi bilježio čitavi njegov životni ciklus, što je velika prednost u smislu držanja visokog ostatka vrijednosti kod prodaje rabljenog. Garancija je pet godina, cijena će na većini EU tržišta biti jednaka, a Stellantis hibridni Alfa Romeo Tonale Edizione Speciale sa 130 KS cijeni od 39.000 Eura naviše.

Piše: Mato Pavličević