Audi BH zvanično u Tuzli predstavio model e-tron GT 

Audi BH zvanično u Tuzli predstavio model e-tron GT 

Audi BH je zvaničnom premijerom kod ovlaštenog Audi trgovca Inter Auto d.o.o. Tuzla predstavio  električni i impresivni model e-tron GT. Ovaj elegantni coupe s četvero vrata iznova interpretira ideju klasičnih gran turismo automobila. Njegov dizajn je emotivan, a tehnologija revolucionarna. Par snažnih elektromotora isporučuju konstantnu snagu na sva četiri točka i pruža zadivljujuće performanse.

Sa izvanrednim modelima e – tron GT i njegvom sportskom inačicom RS e-tron GT nadmašeno je sve do sada viđeno u segmentu Audijevih sportskih automobila. Tako, zavisno od modela, njihovi električni motori isporučuju 350 kW (476 KS) ili 440 kW (598 KS), čime u oba slučaja nude vrhunske performanse. Domet do 487 kilometara po WLTP standardu je omogućen baterijom i njenim neto kapacitetom od 85 kWh. Zahvaljujući visokoj razini razvoja i tehnološkom napretku kojem Audi teži u svakom svom modelu, ova baterija stiže s opcijom brzog punjenja, te su joj potrebne svega 23 minute da se napuni električnom energijom od 5 do 80% napunjenosti.

Pored skladno dizajniranog eksterijera, e-tron GT osvaja i svojim visokokvalitetnim i sofisticiranim enterijerom. U korak s najsavremenijim tehnologijama, e-tron GT diktira trendove u segmentu. Vozač ispred sebe ima digitalnu instrument ploču koja je zapravo 12,3 inčni zaslon s različitim modovima prikaza informacija o vozilu, ali i samoj vožnji. Audijev intuitivni i ergonomični infotainment sistem se prikazuje na 8,6 inčnom zaslonu visoke razolucije.

Audi e-tron GT i RS e-tron GT su dostupni za narudžbu kod svih ovlaštenih Audi trgovaca po početnoj cijeni od 195.000 KM sa PDV-om. Novitet je i da je Audi BH uveo petogodišnju garanciju na vozila, a garancija na bateriju iznosi osam godina. Do kraja godine, u planu je predstavljanje i modela Q8 e-tron na tržištu Bosne i Hercegovine, čime bi kompletna ponuda e-tron modela bila dostupna našim kupcima.

Porsche BH već dugi niz godina intenzivno radi na implementaciji elektromobilnosti i izgradnji infrastrukture kroz mrežu punionica za električne automobile. Poželjan i progresivan brend, raznovrsnost modela, odlična prodajno-servisna mreža te tim ljudi koji svakodnevno vrijedno radi na zadovoljstvu kupca čini Audi broj 1 premium brend u Bosni i Hercegovini.