Izabrani Vozači godine u Bosni i Hercegovini

Izabrani Vozači godine u Bosni i Hercegovini

U organizaciji Auto Media Group, Auto 4×4 Cluba iz Sarajeva i Auto 4×4 Kluba iz Istočnog Sarajeva, realiziran je 18. Izbor BH Vozača godine.

Vozač godine u Bosni i Hercegovini za 2022. godinu je Sead Agić iz Sarajeva (103 boda), a drugo mjesto je zauzeo Adnan Mehmedović iz Tuzle (94), dok je trećeplasirani  Edin Kanlić (85).

Sead Agić – Sarajevo

Oni su vozili trke u disciplini A10 – Street Race 402, za koju je bio raspisan Šampionat Bosne i Hercegovine za 2022. godinu.

Istovremeno, zbog poznate situacije vezane za Šampionat BiH u auto i karting sportu za 2022. godinu, izabran je i vozač godine iz Bosne i Hercegovine. U konkurenciji su bili samo vozači koji su vozili Šampionate Bosne i Hercegovine prethodnih godina, ali su bili primorani da 2022. godine voze u državama u okruženju.

Prvo mjesto je zazeo Armin Mujkanović iz Tuzle (130 bodova), drugi je bio Fahrudin Dolić iz Cazina (80), a treće mjesto je zauzeo Aleksandar Tadić iz Laktaša (57).

Armin Mujkanović – Tuzla

U konkurenciji žena najbolja je bila Maja Babić iz Srebrenika, koja vozi za Auto moto karting klub ŽIG TIM iz Dvorova – Bijeljina.

Maja Babić – Srebrenik

Dodjela priznanja za Vozače godine biti će održana u četvrtak, 16.2.2023. godine u 19:00 sati u Sarajevu.