Bentley Bentayga S

Bentley Bentayga S

Pored nekoliko vanjskih i unutarnjih optičkih izmjena, standardna Bentayga V8 je uz oznaku S dobila i dotjerano podvozje i upravljanje, kao i mogućnost izmjene postavki istih, s dodatnim načinom rada Sport

Pridružujući se Bentleyevoj paleti modela s oznakom „S“, nova poboljšana sportska Bentayga pruža još zanimljivije iskustvo vožnje, uz Bentley Dynamic Ride sustav protiv prevrtanja, koji je standardno ugrađen, i poboljšani sportski način rada podvozja. Pojačanje prigušenja amortizera od 15 posto učvršćuje ovjes i pruža podlogu za još dinamičniju vožnju, pogotovo u SPORT načinu rada. Bentayga S također ima revidirani vanjski stil kroz prepoznatljivi dodatak crnih detalja i sportskiji soundtrack zahvaljujući novodizajniranom, slobodno protočnom sportskom ispuhu – što oboje povećava Bentayginu već i tako impozantnu pojavu na cesti.

Dodajmo tu i kotače od 22 inča s tri završna sloja, značke S smještene na donjem rubu prednjih vrata i Blackline specifikaciju kao standard. Veći je stražnji spojler, a bočni pragovi i donji dijelovi prednjeg i stražnjeg odbojnika su sjajno crni. Tamne nijanse prednjih i stražnjih svjetala, crna zrcala na vratima i crni elementi na ovalnim ispušnim cijevima zaokružuju upečatljivu vanjštinu. Unutar luksuzno uređene kabine vlada Bentayga S stil koristeći nova sjedala, posebne šavove, nove kombinacije boja i obilje alcantare.

Ispod haube je poznati Bentleyev 4,0-litreni V8 benzinski motor s turbopunjačem, koji razvija 550 KS i 770 Nm okretnog momenta. Do stotke stigne za 4,4 sekunde, pojuri do 290 km/h, a ovu vodeću izvedbu u klasi nadopunjuje doseg od 654 km, s emisijom CO2 od 294 g/km. Sveobuhvatne terenske sposobnosti Bentayge ostaju, a opcijska specifikacija za sve terene donosi četiri namjenska terenska načina rada: snijeg i mokra trava, prljavština i šljunak, blato i pijesak, zajedno s najvećom dubinom vodene prepreke od 500 mm.

Preuzeto sa Quattroute.hr Autor: Mato Pavličević