Ceremonijalnim startom počeo WRC Rally Croatia!

Ceremonijalnim startom počeo WRC Rally Croatia!

Najveći automobilistički spektakl ikada održan u Hrvatskoj ceremonijalnim startom večeras upisao je Hrvatsku u historiju, jer ovo je najveće takmičenje održano u toj zemlji. WRC Rally Croatia 2021 počela je startom kod Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu i traje sve do nedjelje. Cestama Zagreba i okolice jurit će 68 posada iz cijelog svijeta.

WRC Croatia Rally 2021, treća utrka ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva u reliju, počela je danas svečanim otvaranjem i ceremonijalnim startom utrke, kod Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu. Nakon toga, tijekom cijelog vikenda najbolji svjetski vozači relija jurit će cestama od Žumberačkog gorja, preko Sljemena do Hrvatskog zagorja. Vozače očekuje 20 brzinskih ispita ukupne dužine od 300 kilometara.

Uzbudljiva kombinacija asfalta, sa nekim trkaćim površinama koje su istrošene i grbave od vremenskih uvjeta i oštećenja izazvanih vodom, do drugih koje su glatke. Utrkivanje po većinom brzim cestama, ali djelomično vrlo uskima. Proljetno vrijeme otkrit će prekrasan hrvatski krajolik u svoj njegovoj raskoši”.

Cilj rally-a biti će u Kumrovcu, nakon Power Stage-a Zagorska sela – Kumrevec 2.