Ford GT Le Mansory

Ford GT Le Mansory

Svim ljubiteljima sportskih automobila je dobro poznata kompanija Mansory koja se bavi modifikovanjem luksuznih automobila. Pored luksuznih automobila, rade i na superautomobilima, luksuznim terencima i prilagođenim biciklima.

Ova kompanija sa sedištem u Njemačkojse ovog puta odlučila da je da prikaže drugi od ukupno tri planirana primjerka njihove obrade Fordvog sportskog modjela GT, koji je nazvan Le Mansory.

Njegov 3.5 litarski twin-turbo EcoBoost V6 motor je sa fabričkih 482 kW/655KS i 745 Nm pojačan na 522 kW/710KS i 840 Nm, što je dovoljno da ovaj sportski automobil sada postigne maksimalnih 354 km/h.

U Le Mansory paketu za ovaj drugi primjerak su i crni eksterijer, crno-crveni enterijer (prvi primjerak je inače kombinivao plavu i belu boju), aero body kit od ugljeničnih vlakana (prednji spojler, otvori za vazduh, set pragova, zadnji difuzor, zadnji spojler…), širi blatobrani, nova prednja LED svetla, sportski izduvni sistem sa tri izduvne cjevi, kao i komplet točkova od 21 inča sa gumama Continental Sport Contact 6.