Irmscher je predstavio optičke i tehničke nadogradnje za tri popularna Opelova modela

Irmscher je predstavio optičke i tehničke nadogradnje za tri popularna Opelova modela

Krajem 1970-ih Irmscher je javnosti predstavio “Bijelu flotu”, koju su činila Opelova kultna vozila Kadett C, Manta B/Ascona B i Rekord E. Sada je stiglo novo izdanje legendarne serije, a ovoga puta “flotu” čine Corsa, Mokka i Zafira

Osim uobičajene osnovne boje, “Bijela flota” sastoji se od povezanih elemenata za individualizaciju, ali i tuning motora tvrtke Irmscher. Već na prvi pogled, ovi Irmscherovi modeli odlikuju se potpuno revidiranim dizajnom, koji se sastoji od prednjeg ruba spojlera, bočnih obloga, stražnjeg difuzora i krovnog spojlera. Svi su dijelovi održivo razvijeni i homologirani korištenjem najmodernijih metoda ispitivanja, uključujući ispitivanja zaštite pješaka.

Podvozja modela Corsa, Mokka i Zafira opsežno su revidirana, uključujući spuštanje za 30 milimetara, kako bi se postiglo da ponašanje u vožnji ima izraženu sportsku notu. Osim komponenata šasije, tvrtka sa sjedištem u Remshaldenu radila je i na kombinacijama guma i kotača koji su crni. Irmscher Corsa počiva na modernim crnim kotačima s uvijenim krakovima “Turbo Star”, dok Mocca vozi na potpuno novorazvijenim 19-inčnim kotačima naziva “Cosmo Star”.

Irmscher Zafira stoji na kotačima od 20 inča u “Heli Star”, sa srpastim žbicama koje se okreću oko vlastite osi poput rotora helikoptera. Svi modeli iz Irmscherove Bijele flote imaju poveznicu u vidu crvene kapice na glavčinama, koja izgleda kao da je riječ o zatvaraču kotača. Također, sva tri modela izvana imaju dodatne ukrasne elemente u crnoj i crvenoj boji. Revidirane su i performanse motora sva tri vozila. Corsa i Mokka sada s 1.2 turbobenzincem razvijaju po 150 KS (izvornih 130 KS), a Zafira iz 2.0-litrenog turbodizela izvlači 200 KS (izvornih 177 KS).

Naravno, svi ovu modeli su, sukladno vremenu i trendovima, dostupni i u električnim verzijama. U unutrašnjosti se kombiniraju presvlake i obloge pragova posebno proizvedene za ovu seriju. Po želji se iz tvornice Irmscher mogu odabrati pojedinačni kožni paketi u nekoliko razina opreme. Bijela flota je dostupna kod bilo kojeg partnera Opel Irmschera ili izravno od Irmschera kao cjeloviti model ili kit za one koji vole provoditi vrijeme u garaži.

Već desetljećima Irmscher je apsolutno glavna adresa za preradu Opelovih vozila, a u svojih više od 50 godina postojanja, preradili su ih više od 500.000. Još davnih 70-ih su stručnjaci iz Remshaldena imali takozvanu “Bijelu flotu”, kvartet fino ugođenih Opelovih vozila. Činili su ga Opel Kadett C, Ascona A, Rekord E i Opel Manta B, svi su bili obojeni u briljantno bijelu boju s naglašenim srebrno-sivim eementima.

Preuzeto sa Quattroroute.ht

Autor:Mato Pavličević