Kimi Raikonen ostaje i 19. sezonu u F1

Kimi Raikonen ostaje i 19. sezonu u F1

Finski vozač Kimi Raikonen učestvovaće u najvećem svetskom šampionatu u automobilizmu po 19. put pošto je ozvaničio produžetak saradnje sa timom Alfa Romeo, gde će mu partner ponovo biti Antonio Đovinaci.

Pred jednu od tri „domaće“ trke, Veliku nagradu Emilije Romanje koja se vozi u Imoli, ekipa Alfa Romea iskoristila je priliku da medijima predstavi postavu koja će voziti zajedno u trećoj uzastopnoj sezoni.

Sezona 2020. bila je veoma teška za tim Alfa Romeo, koji se trenutno nalazi na osmom mjestu u konkurenciji konstruktora sa samo pet osvojenih bodova. Međutim, to nije obeshrabrilo Raikonena po pitanju produžetka saradnje, a 41-godišnji Finac pokazao je kakve sposobnosti i dalje ima pretekavši deset bolida tokom briljantnog uvodnog kruga u Portugaliji.

Raikonen ostaje u timu sa kojim je debitovao 2001. godine, a ekipa se tada takmičila pod imenom Zauber. Finac je bio šampion Formule 1 2007. godine, a dva puta je završavao sezonu kao drugi u generalnom plasmanu, dok je tri puta bio treći. Ima 21 pobedu u F1 šampionatu i 103 podijuma.

U timu ostaje i Antonio Đovinaci, čija budućnost u timu nije bila toliko sigurna, ali je tim odlučio da je on pravi čovek za narednu sezonu u kojoj će Alfa Romeo, ali i njihov tehnički partner Ferari, raditi na aerodinačmičkim promenama na šasiji.