Klon Citana i Kangooa: Nissan je danas predstavio svoj novi laki teretnjak, Townstar

Klon Citana i Kangooa: Nissan je danas predstavio svoj novi laki teretnjak, Townstar

Segment kompaktnih kombija japanskog brenda sada će biti pokriven potpuno novim Townstarom, s isključivo električnim i benzinskim varijantama. Električni model će u ponudi zamijeniti pionirski, ali već vremešni e-NV200 

Koristeći snagu i razmjere Saveza Renault-Nissan-Mitsubishi u sklopu transformacijskog plana Nissan NEXT, osvježena ponuda modela, u kojoj je najveća novost kompaktni Townstar, donosi konkurentske prednosti koje bi trebale omogućiti Nissanu da pokuša ostvariti svoju ambiciju povećanja prisutnosti na europskom tržištu do 2025. godine. Polazišna točka je da kako e-trgovina nastavlja napredovati, urbanizacija se povećava, a popularnost raste i poduzetništvu, tvrtke moraju planirati promjenu propisa o mobilnosti i staviti veći fokus na klimatske promjene. Segment kompaktnih kombija sada će biti pokriven potpuno novim Townstarom, s isključivo električnim i benzinskim varijantama.  

Kao vodeći u industriji u segmentu e-LCV, Nissan gradi stručnost i snažno naslijeđe u elektrifikaciji. Potpuno električna verzija Townstara naslijedit će pionirski e-NV200, jedno od prvih masovnih električnih gospodarskih vozila. potpuno električna verzija Townstara, dostupna u verzijama za kombije i putnike, optimizirana je za potrebe kupaca. S baterijom od 44 kWh s inteligentnim sustavom upravljanja energijom i toplinskim hlađenjem, električni će model ponuditi domet od 285 km (do homologacije u skladu s ciklusom kombiniranja WLTP) uz 245 Nm okretnog momenta. Zajedno s naprednim tehnologijama i niskim troškovima rada, ovaj model nudi učinkovito, održivo rješenje za mobilnost.

Opcija benzinskog motora bit će također dostupna i u kombi i putničkim verzijama. Motor od 1,3 litre u potpunosti je usklađen s najnovijim propisima Euro 6d-Full i proizvodi 130 KS i 240 Nm okretnog momenta, nudeći snagu i učinkovitost u jednakoj mjeri. Dizajniran da podrži razne potrebe prijevoza, uvodi više od 20 tehnoloških značajki, uključujući široki raspon sigurnosnih i naprednih značajki pomoći vozaču, poput kontrole zanošenja prikolice. Električni model nudi inovativni napredni sustav pomoći ProPILOT , koji pomaže vozaču da tijekom vožnje autocestom drži vozilo usredotočeno na traku, čak i u zavojima. 

Zgodne značajke povezivanja, poput Apple CarPlay-a, Android Auto-a i bežičnog punjenja telefona bit će dostupne u cijeloj liniji, s uvođenjem dodatnih povezanih usluga u vrijeme pokretanja električnog Townstara. S detaljima dizajna inspiriranim Arijom, uključujući kultni Kumiko uzorak u prednjoj masci i svjetla s potpisom, Townstar nudi rješenja sljedeće generacije. Kao prvi europski model s novim Nissanovim logotipom, potpuno električna i benzinska varijanta novog Townstara utjelovljuje Nissanove inovativne dizajnerske znakove i tehnologiju. Izgrađen na Alijansinoj CMF-CD platformi u tvornici Maubeuge, novi kompaktni kombi najavljuje novu eru za laka teretna vozila u Nissanu.