Najtraženiji električni automobili na svjetu

Najtraženiji električni automobili na svjetu

Nakon prošlomjesečne ‘krize goriva’ u Velikoj Britaniji zbog nedostatka vozača teretnih vozila za transport goriva, čini se da je apel da se vozilo sa benzinskim/dizelskim motorima zamijeni električnim urodio plodom. Naime, ‘električni automobil’ je doživio oko 463.000 pretraživanja širom svijeta prošlog mjeseca.


Ovo je inspiriralo privatnog dobavljača registarskih tablica click4reg da istraži koji je najtraženiji električni automobil na svijetu na osnovu broja globalnih pretraživanja u posljednjih mjesec dana. Da bi to učinili, upotrijebili su više internetskih članaka, poput Auto Expressa, Car Magazina i Car Wowa kako bi stvorili početnu listu najpopularnijih električnih automobila 2021. SEMrush je korišten za otkrivanje prosječnih mjesečnih pretraga za svaki električni automobil naveden na listi. Svi podaci su prikupljeni 15.10.2021. godine.


Prema tom istraživanju, click4reg navodi da je najtraženije električno vozilo na svijetu Tesla Model 3 s procijenjenih 2,2 miliona globalnih Google pretraživanja prošlog mjeseca.
Na drugom mjestu je Tesla Model S sa 1,4 miliona prosječnih pretraživanja prošlog mjeseca. Na osnovu svoje ‘opuštajuće vožnje’ i ‘velikog ubrzanja’, ovaj model dobio je solidnih 4,5 od Auto Expressa – i zanimljivo 36% manje pretraživanja nego Tesla Model 3 koji je na prvom mjestu.


Na trećem mjestu je Porsche Taycan sa milion globalnih Google pretraživanja…