Maserati Grecale na ceste stiže u drugoj polovini godine, valjda…

Maserati Grecale na ceste stiže u drugoj polovini godine, valjda…

Prototip novog sportskog SUV-a, Grecale, fotografiran je ispred povijesne Maseratijeve tvornice na Viale Ciro Menotti u Modeni.

Inovativan po svojoj prirodi, Maserati je odlučio fotografije novog modela prvo podijeliti isključivo s “obitelji Maserati”. Zaposlenici tvrtke tako su prvi distribuirali ove namjerno zamućene fotografije na društvenim mrežama. Prototipovi ovog sportskog SUV-a koji će se pozicionirati ispod Levantea, trenutno prolaze razdoblje intenzivnih testova na cesti, kružnim stazama i terenskim putevima, u različitim uvjetima korištenja, kako bi prikupili vitalne podatke za izradu konačnog setupa novog vozila od kojeg se mnogo očekuje.

Grecale će se proizvoditi u tvornici u Cassinu (Italija), gdje je planirano ulaganje od oko 800 milijuna eura. U istoj tvornici proizvode se i drugi modeli grupacije FCA, odnosno Stellantis, kao što su Alfa Romeo Giulia i Alfa Romeo Stelvio, s kojima će dijeliti proizvodnu liniju. Maserati Grecale svjetsku premijeru imat će u drugoj polovici ove godine.