Šesterostruki prvak svijeta  Jonathan Rea, nema položen vozački ispit za motocikl

Šesterostruki prvak svijeta Jonathan Rea, nema položen vozački ispit za motocikl

U najmanju ruku je Iznenađujuće da jedan takav vozač, koji redovno postavlja nove brzinske rekorde na stazi, ostvaruje pobjede i uzima titule, nema vozačku dozvolu za vožnju motocikla cestom.

Šampion, legenda, najbrži ikad, samo su epiteti kojim „časte“ ultra brzog Irca. On poznaje sve staze kao svoj džep, vlasnik je rekorda staze na „katedrali“ moto sporta u Assenu, ali na motoru ne smije ni do kafića na kavu.

Upravo je takav Kawasakijev tvornički vozač  Jonathan Rea, aktualni WSBK šampion, pilot koji posljednjih šest godina neprikosnoveno vlada stazama diljem svijeta.

U nedavnom intervjuu, Britanac je otkrio zašto je to tako.

“Da, nemam položeno za motocikl. Položio sam teorijski dio ispita i prilikom vježbanja praktičnog dijela pao. Nakratko sam odustao od polaganja „teorije“ zbog obaveza, da bi prošle godine odlučio “odvoziti“ praksu Sjevernoj Irskoj, ali sva su polaganja otkazana pandemije Covida-19.

“Žarko želim završiti s tim, snimio bi o tome čak i film za You Tube da svi vide kako mi to ide“ – našalio se šampion. Dodao je: “Pomalo me je sram, šesterostruki sam svjetski šampion, a na cesti ne smijem sjesti ni na skuter.