Maserati Levante Hybrid

Maserati Levante Hybrid

Nakon Ghiblyja još je jedan Maserati dobio hibridni pogon. Hibridni SUV predstavljen je svijetu i na fizičkom i digitalnom događaju; na autosalonu u Šangaju uživo, a za ostatak svijeta na virtualnom predstavljanju na web linku

S prvim elektrificiranim SUV-om, Maserati čini važan korak naprijed u svojoj strategiji elektrifikacije, koja je započela prošle godine s Ghiblijem Hybridom. “Brži. Zeleniji. Jedinstven”; Levante Hybrid brži je od dizela, održiviji od dizela ili benzina i jedinstven po svojim specifičnim karakteristikama. SUV talijanske tvrtke, koji je već imao utjecaja u povijesti Marke svojim rekordnim prodajnim brojkama, sada napreduje u budućnost u kojoj će svi novi modeli s trozupcem na nosu biti elektrificirani. Maserati je po svojoj prirodi inovativan, a s Levanteom slijedi filozofiju koja stoji iza njegovog ulaska u svijet elektrifikacije: cilj je poboljšati performanse, istodobno ostajući vjeran vrijednostima marke, isporučujući brzinu i okretnost uz uštedu goriva i jačajući predanost “trozupca” užitku u vožnji. Naravno, tu je i neizostavni luksuz. Rezultat je hibridni SUV koji i dalje krasi prepoznatljiv urlik svakog Maseratija.

Elektrificirani SUV kombinira 4-cilindrični, 2-litreni motor s hibridnim sustavom od 48 volti i sustavom oporavka energije tijekom usporavanja i kočenja. Ima turbopunjač i e-Booster; težak je manje od 6-cilindričnog ekvivalenta, a prije svega ima još bolju raspodjelu težine budući da je baterija postavljena straga, a da se ne ugrožava nosivost i optimalno uravnoteži masa vozila. Sve je osmišljeno da ga učini još okretnijim i zabavnijim u vožnji. Zahvaljujući maksimalnoj snazi od 330 KS i okretnom momentu od 450 Nm pri samo 2.250 o /min, podaci o performansama novog Levante Hybrid, dostupan samo s pogonom na sve kotače, impresivni su: maksimalna brzina od preko 240 km/h i ubrzanje od 0 do 100 km/h za svega šest sekundi. Boja lansirnja je nova metalizrana, u tri sloja, nazvana Azzurro Astro, dostupna u sklopu programa personalizacije Maserati Fuoriserie.

Ostali detalji vanjštine i unutrašnjosti pridonose prepoznatljivom dizajnu ovog automobila: neki su u plavoj boji, nijansi odabranoj za prepoznavanje hibridnih automobila, koju je Maserati već koristio na hibridnom Ghiblyju. Izvana plava boja karakterizira tri prepoznatljiva bočna usisna otvora, čeljusti kočnica i logotip na C-nosaču. Ista se plava nijansa ponovno pojavljuje u automobilu, posebno na vezenim šavovima sjedala. Levante Hybrid je povezan, zahvaljujući novom programu Maserati Connect. Ako je automobil uvijek povezan, to omogućava stalni nadzor njegovog stanja, a Maserati Connect upozorit će vozača kada je potrebna neka od intervencija, poboljšavajući iskustvo brige o kupcima. Pomoću pametnog telefona ili pametnog sata vozači mogu ostati u kontaktu sa svojim automobilom putem aplikacije Maserati Connect; to je moguće i od kuće putem njihovog virtualnog osobnog asistenta (Amazon Alexa i Google Assist).