Michelin predstavio gumu e.PRIMACY

Michelin predstavio gumu e.PRIMACY

Od marta ove godine vozači električnih, hibridnih ili pak klasičnih gradskih automobila, limuzina i kompaktnih SUV vozila mogu opremiti svog ljubimca novom gumom Michelin, s najnižim otporom kotrljanja u klasi

Razvijena na temelju procjene životnog ciklusa, Michelin e.PRIMACY pruža visoke performanse istodobno smanjujući utjecaj na okoliš. Ova guma nove kategorije, koja predstavlja uvjerljiv spoj visokih performansi, učinkovitosti potrošnje goriva i održive mobilnosti, dobila je ocjenu A za energetsku učinkovitost i B za prianjanje na mokroj podlozi. S obzirom na to da manje od 1 % guma donosi dobitnu kombinaciju otpora kotrljanja s ocjenom A i prianjanja s ocjenom A ili B, to je čini jednom od najboljih guma na tržištu. Nizak otpor kotrljanja pruža višestruke prednosti za korisnike ovisno o vrsti njihovog vozila. Za vozače s vozilima s unutarnjim izgaranjem može smanjiti potrošnju goriva za do 0,21 l na 100 km, što predstavlja uštedu od 80 EUR tijekom životnog vijeka gume.

Pored toga, smanjenje emisije CO2 može se procijeniti na 174 kg tijekom vijeka trajanja,što odgovara izbjegnutim emisijama CO2 iz vozila za prijeđenih čak 1600 km. Kod električnih vozila ova nova guma može povećati domet za do 7 %. Vijek trajanja gaznog sloja produžava se zahvaljujući tehnologiji MaxTouch Construction koja maksimizira kontakt s cestom kako bi se ravnomjernije rasporedio tlak tijekom kočenja i ubrzanja. To je posebno važno kod električnih i hibridnih vozila Sigurnosne performanse također ostaju optimalne tijekom cijelog vijeka trajanja gume. Čak i nakon 30.000 km guma prolazi europsko certifikacijsko ispitivanje kočenja na mokroj podlozi. Dostupna je u 56 verzija, promjera od 15 do 20 inča, i za sve vrste vozila, uključujući hibridna i električna. Kao prva ugradnja bit će dostupna u automobilima Citroën Aircross, u DS4 Crossback i Toyoti Aygo.