Nova generacija Nissana X-Trail

Nova generacija Nissana X-Trail

Nissanovu ponudu crossovera na Starom kontinentu će na ljeto 2022. zaokružiti posve novi X-Trail koji je svjetsku premijeru imao na šangajskom salonu automobila

Posve novi X-Trail četvrta je generacija uspješnih SUV-ova namijenjenih obiteljima. Budući da počiva na načelima kojima prethodne generacije duguju svoj uspjeh, nudit će fleksibilnu i svestranu unutrašnjost za kupce željne pustolovina te najnovije tehnologije. Nova će inačica zadržati sklopivu treću klupu aktualnog modela, idealnu za dijeljenje dragocjenih trenutaka s obitelji i prijateljima izvan kuće, pri čemu će ostati dovoljno kompaktna kako bi se olakšalo parkiranje.

Kao i netom predstavljeni novi Qashqai, veliki Nissan će za osnovu imati Alijansinu platformu CMF-C čija iznimno napredna arhitektura omogućuje ugradnju pogona e‑POWER i implementaciju najnaprednijih sustava za pomoć u vožnji, kao i veću uglađenost te dinamične performanse. Riječ je o, kako se stručno zove, serijskom hibridnom pogonu, za kojeg je karakteristično za da se benzinski motor koristi samo za proizvodnju električne energije, a kotače pokreće isključivo električni motor. To znači da motor uvijek radi u optimalnom rasponu okretaja. Taj inovativni pogonski sklopidealan je za kupce koji žele iskusiti prednosti elektrificiranog motora, ali nisu spremni za prelazak na potpuno električna vozila.

Inačica X-Traila s pogonom na sve kotače i dalje će biti logičan izbor za pustolovne obitelji koje će uživati u njezinoj robusnoj svestranosti i naprednom pogonu koji se prilagođava svim uvjetima na cesti ili izvan nje (snijeg, makadam, blato). Kada stigne na tržište u ljeto 2022., novi X-Trail zaokružit će potpuno obnovljenu ponudu Nissanovih crossovera, koju je pokrenula druga generacija Jukea u studenom 2019., zatim premijera posve električnog crossovera Ariya u srpnju 2020. te predstavljanja treće generacije kultnog Qashqaija u februaru 2021. godine.