Noviteti i osvježenja iz Fordove ponude u SUV/crossover segmentu

Noviteti i osvježenja iz Fordove ponude u SUV/crossover segmentu

Fordova SUV ofanziva i pozivi na probnu vožnju!!!

U Fordovim salonima u BiH možete izabrati Ford kao manji gradski automobil ili inovativni automobil srednje klase, sofisticiranu poslovnu limuzinu ili prostrani porodični automobil do 7 sjedišta, briljantni sportski automobil ili snažni pick-up. Ford ujedno nudi i širok izbor komercijalnih automobila za odgovorno i uglađeno poslovanje, a cjelokupnu gamu modela kruniše nagrađivanim agregatima i visokotehnološkim hibridnim sistemima s vrha ponude u Europi.

Bh tržište automobila, danas, pokazuje da sve veći rast prodaje i popularnost, ima upravo segment crossosvera i SUV-a. Stoga Ford u ovom segmetu donosi pravu novu energiju, predstavljajući potpuno novu Ford Pumu. Nekada je prva Ford Puma bila kompaktni kupe, a sada sa elegantnim i sportskim SUV proporcijama predstavlja utjelovljenje novog Fordovog pravca. Ponuda  naprednih i više puta nagrađivanih EcoBoost benzinskih motora ukopljenih u modernu hibridnu tehnologiju upravo počinje sa Pumom.

Nova Ford Kuga ima sve karakteristike jednog SUV-a, ali se jednako dobro snalazi i u gradu. Fordov pristup znatno je usmjeren na udobnost vozača i putnika tako da nova Kuga pruža vrhunsku udobnost i niz naprednih tehnologija već u startnom paketu opreme. Kupci će biti oduševljeni širinom ponude uz izbor pet različitih izvedbi agregata koji idu u korak s vremenom: dizelski EcoBlue motor, benzinski EcoBoost motor, dizel EcoBlue blagi hibrid (mHEV), potpuno hibridni pogonski sklop (FHEV) s benzinskim motorom, te Plug-In hibrid (PHEV) s benzinskim motorom.

Osvježen i istinski SUV kompaktnih proporcija, Ford Ecosport sa svojim sofisticiranim dizajnom plijenu veliku pažnju. Povišen položaj daje vozaču impresivan pogled na cestu i sve u okruženju, tako da gradske gužve i uska parking mjesta ovaj hrabri SUV prihvata s oduševljenjem i svojevrsnim izazovom.

Potpuno novi Ford Explorer predstavlja prekretnicu u izvrsnosti u SUV segmentu. Pažljivo je dizajniran da u komforu i stilu osvaja svijet, a omogućava udobnu vožnju do sedam osoba. Na bosanskohercegovačkom tržištu gorostasni Explorer dostupan je za narudžbu sa automatskim mjenjačem sa 10 brzina i benzinskim motorom 3.0l EcoBoost PHEV 450 LE sa pogonom na sva četiri točka.

Sve modele iz Ford SUV segmenta svi zainteresovani mogu isprobati i ocijeniti sami zakazivanjem testne vožnje u Ford Store-u u Sarajevu, jer je to može biti prvi i ujedno ključni korak pri odabiru i kupovini automobila s vrha ponude u ovom sve popularnijem segmentu na tržištu.

Za više detalja, informacije o cijenama i specifikacijama Ford modela, posjetite ford.ba ili zatražite Vašu ponudu kod ovlaštenih Ford prodavaca u BiH.