Porsche lansira novo posebno izdanje odabranih Cayenne modela nazvano Platinum Edition.

Porsche lansira novo posebno izdanje odabranih Cayenne modela nazvano Platinum Edition.

Porsche lansira novo posebno izdanje odabranih Cayenne modela nazvano Platinum Edition. Ovo posebno izdanje SUV-a karakterišu izuzetni, usklađeni elementi dizajna i satenska platinasta boja kao i dodatna standardna oprema. Rezultat je izrazito moderan izgled u kombinaciji sa atraktivnom cijenom. Modeli Cayenne, Cayenne E-Hybrid i Cayenne S, kao i odgovarajuće Coupé varijante, dostupni su u Platinum Edition verziji.

Prefinjeni i izuzetni izgled Cayenne Platinum Edition-a karakterišu brojni detalji specifični za satenski model sa platinastom završnom obradom. Umetci u letvicama usisnika za vazduh na prednjoj strani, natpis Porsche integrisan u LED traku zadnjeg svjetla, oznaka modela pozadi i standardni 21-inčni RS Spyder Design točkovi, rezervisani isključivo za modele Platinum Edition, ofarbani su u ovu boju. Sportski auspusi i ukrasi bočnih prozora u crnoj boji dodatno naglašavaju sportski, elegantni izgled ove posebne serije. Dostupan u: bijeloj i crnoj, Jet Black sa metalik završnom obradom, Carrara White, Mahagony, Moonlight Blue i u posebnoj Crayon boji.

Elegantno dizajnirani enterijer: sigurnosni pojasevi boje Crayon i pragovi na vratima od brušenog aluminijuma sa logotipom „Platinum Edition“ daju poseban štih, kao i cjelokupna unutrašnjost prošarana aluminijem i ukrasima srebrne boje.

Dodatna oprema za Cayenne Platinum Edition predstavlja standard. Ovo uključuje: prednja LED svjetla sa sistemom Porsche Dynamic Light System (Poršeov sistem dinamičnih svjetala), panoramski krovni sistem, staklo za privatnost, Bose ®, sistem surround zvuka, ambijentalno osvjetljenje, kožna sportska sjedišta sa osam poza, Porsche grb na prednjim i zadnjim naslonima za glavu i analogni sat na instrument tabli. Porsche Exclusive Manufaktur također nudi širok raspon opcija za unutrašnjost i eksterijer koje daju na otmjenosti – od selektivnih promjena do opsežnih modifikacija.

Platinum Edition modela Cayenne je sada dostupan za naručivanje, a isporuke u Njemačkoj počinju u maju 2022. Cijene sa PDV-om počinju od 89.335 eura za Cayenne od 250 kW (340 KS), 102.901 eura za Cayenne E-Hybrid sa izlaznom snagom od 340 kW (462 KS) i 105.995 eura za Cayenne od 324 kW (440 KS).