Predstavljen novi Peugeot e-208

Predstavljen novi Peugeot e-208

Najprodavaniji automobil u Europi u 2022. i jedan od kultnih modela u gami vozila PEUGEOT sada poprima posve novu dimenziju: PEUGEOT 208 osvježen je i dostupan u 100 % električnoj izvedbi s dosegom od 400 km te je redizajniran i opremljen najnaprednijim tehnologijama i novim motorima koji jamče užitak u vožnji. Sve to čini ga još neodoljivijim!

Model 208 nasljednik je devet generacija gradskih automobila marke PEUGEOT te niže uspjehe otkako je predstavljen krajem 2019. U tek nešto više od tri godine diljem svijeta proizvedeno je gotovo 1.000.000 primjeraka modela 208. Godine 2021. i 2022., PEUGEOT 208 bio je najprodavaniji automobil u svim segmentima u Europi.

Za taj je uspjeh uvelike zaslužan uspjeh modela E-208. Model E-208 postao je najprodavaniji električni automobil B-segmenta u Europi 2022. Prošle je godine u Francuskoj čak bio najprodavaniji električni automobil u svim segmentima.

Novi PEUGEOT E-208 kreće u prodaju u studenome 2023.

Bit će dostupne tri razine opreme ACTIVE, ALLURE, GT, i pet pogonskih sklopova, uključujući novi 100 % električni motor snage 115 kW/156 KS, s dosegom od 400 km (mješoviti ciklus vožnje prema WLTP-u), i nove motore HYBRID 100 i HYBRID 136.

JEROME MICHERON, DIREKTOR PROIZVODA, PEUGEOT: „Rad na modelu kao što je 208, koji ima kultni status i postigao je golem uspjeh, uvijek donosi velike izazove. Cilj nam je bio odvesti dizajn i performanse modela 208 na višu razinu, a opet očuvati karakter modela, kako bi zadržao vodeće mjesto u prodaji u B-segmentu u Europi. Novi 208 dolazi u najautentičnijem izdanju dosad: još mačkastiji, zabavniji u vožnji i opremljen naprednijim tehnologijama… Ukratko – još mu je teže odoljeti! Osim toga, sada je još više elektrificiran pa nudi novi električni motor s dosegom od 400 km i nove motore HYBRID 100 i HYBRID 136.”

  • Novi dizajn prednjeg kraja

Sve nove modele 208 krasi posve novi prednji kraj koji najavljuje novu eru dizajna Marke u čijem je središtu novi logotip.

Prednja maska ima gradirani uzorak u boji karoserije koji se savršeno stapa s odbojnikom.  Novi dizajn ukazuje na sve snažniju elektrifikaciju game, ali i pridonosi odvažnijem stavu novog E-208. Prednja maska i karoserija više nisu odijeljeni, već čine cjelinu, čime se povećava dojam robusnosti, učinkovitosti i suvremenosti.

  • Redizajnirani stražnji svjetlosni potpis

Novi E-208 donosi novi dizajn prepoznatljivog stražnjeg svjetlosnog potpisa Marke koji čine tri okomite crvene linije u obliku pandži. Novi model i dalje je vjeran tim linijama, ali one su sada vodoravno postavljene. Čine ih tri elegantne LED linije koje vizualno proširuju crnu letvicu u području poklopca prtljažnika te tako tvore upečatljiviji, naizgled širi izgled stražnjeg kraja. U inačici GT, svjetla za vožnju unatrag i pokazivači smjera također su izvedeni u LED tehnologiji.

  • Upečatljive nove boje

Novi E-208 prkosi tradiciji i izgleda bolje no ikad u novoj Agueda žutoj boji u kojoj će biti predstavljen. Na raspolaganju je i nova, profinjena i elegantna Selenium siva boja koja naglašava njegov suvremen karakter.

Novi 208 dostupan je u ukupno sedam boja karoserije: Agueda žuta, Selenium siva, Artense siva, Perla crna, Banquise bijela, Elixir crvena i Vertigo plava. Svi novi modeli 208 opremljeni su retrovizorima u sjajno crnoj boji, bez obzira na odabranu boju karoserije, a inačica GT serijski je opremljena sjajno crnim blatobranima (i, uz nadoplatu, crnim krovom).

  • Novi dizajn naplataka

Novi naplatci jedan su od glavnih elemenata novog dizajna marke PEUGEOT. Odvažan novi dizajn prvi je puta uveden na naplatcima modela 408, a sad je proširen na sve nove modele marke. Novi E-208 nudi nekoliko vrsta novih aluminijskih naplataka: 16 inča (dvobojni naplatci dijamantne obrade NOMA) ili 17 inča (dvobojni naplatci dijamantne obrade s umetcima YANAKA). Svi aluminijski naplatci imaju četiri kraka s logotipom marke PEUGEOT koji prekriva vijke kotača.

  • Novi identitet marke PEUGEOT

Prednje, stražnje i bočne oznake novog modela 208 dobile su novi font i u novoj su Basalt sivoj boji. Na stražnjem se kraju cijelom širinom letvice poklopca prtljažnika proteže logotip Marke. Model E-208 ima oznaku „E” u dvobojnoj plavo-bijeloj izvedbi.

  • Profinjene nove tkanine

Dojam u unutrašnjosti novog modela 208 dodatno pojačavaju nove tkanine sjedala, što je vidljivo na novim presvlakama od crne Alcantare sa šavovima Adamite zelene boje (dostupno uz nadoplatu u inačici GT). Inačica GT odlikuje se najvećom razinom detalja, pa su i ukrasna traka armaturne ploče i nasloni za ruke također ukrašeni profinjenim Adamite zelenim šavovima.