Renault 4 se vraća premijerom na sajmu u Parizu

Renault 4 se vraća premijerom na sajmu u Parizu

Renault, Dacia, Alpine i Mobilize potvrdili su svoje učešće na nadolazećem Pariškom salonu automobila koji će se, pod sloganom “Revolution is on”, održati u izložbenom centru Porte de Versaillesu od 17. do 23. oktobra ove godine.

Renault će svijetu predstaviti reizdanje kultnog Renaulta 4, kao i novi Kangoo E-Tech electric, posebno dizajniran za porodice. Za kraj cjelogodišnje proslave 50. godišnjice Renaulta 5, javnost će imati priliku otkriti jedan sportski i nekonvencionalan prototip.

Povrh toga, Renault će po prvi put izložiti modele s kojima kreće u ponovno osvajanje C-segmenta: Megane E-Tech electric i novi Austral E-Tech hibrid.

Dacia – novi vizuelni identitet

Dacia će na Pariškom salonu automobila predstaviti završnu fazu transformacije svojeg vizuelnog identiteta započete sredinom 2021. godine, najprije u područjima komunikacije i marketinga, da bi se početkom 2022. proširila i na distribucijsku mrežu.

Kako izgleda novi vizuelni identitet na svim modelima marke, biće poznato u Parizu. Riječ je o strateškom potezu marke i historijskom izazovu u automobilskoj industriji.

Ekskluzivni konceptni automobil marke Alpine

Marka Alpine također će sudjelovati na Pariškom salonu automobila kako bi predstavila sportske automobile današnjice i sutrašnjice. Uz najnovije inovacije i tehnologije iz Formule 1, marka će predstaviti novu fazu vlastite transformacije: najnoviji konceptni automobil koji spaja budućnost i sportsku strategiju marke.

Mobilnost za 1, 2 ili više osoba… 

Posvećen novim rješenjima mobilnosti, Mobilize će predstaviti vozila budućnosti i koncepte koji utjelovljuju njegovu viziju mobilnosti u gradovima. Tim povodom izložit će i konceptni automobil Mobilize Duo prilagođen za usluge dijeljenja vozila i na čiju se je uporabo moguće pretplatiti. Prilagođena za usluge dijeljenja i opremljena različitim drugim uslugama, ta će vozila olakšati mobilnost ljudi i robe u složenim gradskim okruženjima. Mobilize će također predstaviti svoja energetska rješenja i vizije u području energije.

U okviru zajedničkog pothvata HYVIA, posvećenog mobilnosti temeljenoj na vodiku, Renault Grupa i tvrtka Plug izložit će vozila s pogonom na vodik (furgon, minibus, šasija s kabinom) i prikazati ilustracije svojeg jedinstvenog ekosistema H2 u dvorani 3.

Potpuna novost je i Master Van H2-TECH koji je dosad izlagan kao prototip, a sada će prvi put biti predstavljen i u serijskom izdanju, potpuno spremnom za cestu.