SF90 Stradale najmoćniji koji je napustio vrata Maranella

Davno u jednoj dalekoj galaksiji čovjek po imenu Jeremy Clarkson izjavio je da kada Ferrari-ev program Formule 1 nije radio tako “dobro”, njegova su putnička vozila bila apsolutno uzvišena. Sada je 2020. godina, Scuderia Ferrari ima najgoru sezonu u novijoj historiji, a SF90 Stradale jedan je od najmoćnijih putničkih automobila koji je napustio vrata Maranella.

Zahvaljujući tri elektromotora – dva sprijeda i jednom nazad i svom 4,0-litarskom V8 agregatu sa dvostrukim turbopunjačem, talijanski superautomobil proizvodi nevjerovatnih 986 konjskih snaga, odnosno 735 kW.

Iako proizvodi ogromne brojke, automobil je dizajniran da bude jednako oštar u zavojima. SF u svom imenu označava Scuderia Ferrari. Djelomično zahvaljujući svojim električnim motorima, vozilo je u stanju dati veći obrtni moment vanjskim točkovima u zavojima, čineći da se netko osjeća poput heroja za volanom.

Video nije pružio točno vrijeme kruga, ali talijanski superautomobil zatvara krug za nešto više od 1 minute 11 sekundi, pobijedivši 488 Pistu sa špekulativnih pola sekunde razlike. Kad se uzme u obzir, jasno je da su 488 Pista i SF90 Stradale dva blistavo brza talijanska superautomobila i s tim se ne možemo svađati.