Stiže nam novi Hummer! 1.000 KS iz 3 lektro motora

Stiže nam novi Hummer! 1.000 KS iz 3 lektro motora

Kampanja za GMC Hummer EV uveliko se nastavlja, iako u najnovijem videu vidimo samo malo vozilo. Novi video podsjeća definitivno na najavu za hollywoodski blockbuster – dramatični snimci sijalica koje eksplodiraju, brze scene te sve to na kraju završava u jednoj liniji koja tvori siluetu automobila. GMC smatra da će Hummer biti “prvi potpuno električni super-kamion na svijetu”.

https://www.youtube.com/watch?v=Rq17my3Bw_4

Nedostatak samog Hummera u najnovijem videu malo rastužuje, međutim mora se priznati da je video više nego dramatičan. Prvi put Hummer EV se spominje u januaru ove godine kada je GMC i najavio dolazak modela. Međutim nakon toliko najava, zadirkivanja mašte automobilističkom svijetu novi Hummer uskoro predstavljaju zvanično.

Hummer EV imati će potpuno električni pogonski sklop koji koristi tri elektromotora koji isporučuju više od 1.000 konjskih snaga odnosno 745 kW, i 15.590 Nm obrtnog momenta, što je u konačnici veoma impresivno. Međutim, poput ostalih električnih vozila, vjerojatno će biti dostupan i manje snažni, jeftiniji, modeli. Naslov “superkamion” također bi mogao biti referenca na sposobnost kamiona. Prošli mjesec GMC je “spominjao” Hummer’s Crab Mode, sposobnost kamiona da okreće sva četiri točka u istom smjeru kako bi postigao dijagonalno kretanje.

Srećom, nećemo morati još dugo čekati da GMC otkrije sve detalje. Predstavljanje je zakazano za utorak, 20.10, u 20:00 sati. GMC je Hummer trebao otkriti još u maju međutim, globalna pandemija koronavirusa to je odgodila. Ipak, nakon što GMC pokaže Hummer, i dalje ćemo ga čekati na cesti. U prodaju će se naći krajem 2021. godine kao model za 2022. godinu.