Škoda Kushaq:  kompaktni SUV-a koji će se proizvoditi u  u Indiji

Škoda Kushaq: kompaktni SUV-a koji će se proizvoditi u u Indiji

Između Kamiqa i Karoqa: Škoda Kushaq bit će predstavljena krajem ožujka, a natjecat će se protiv modela koji su u Europi nepoznati: Hyundai Crete, Kia Seltos, Tate Harrier, MG Hectora i drugih.

Tvrtka Skoda Auto Indija je objavila dvije dizajnerske skice kako bi dali detaljniji pregled novog modela koji će se zvati Kushaq. Iako i ovaj SUV češke marke u nazivu ima slovo Q, njegovo ime ovaj put ne dolazi iz jezika Inuita. Ono je za ovaj automobil izvedeno iz drevnog indijskog jezika sanskrta. Riječ Kushaq (Kušak) znači kralj ili car. Dizajn SUV-a srednje veličine namijenjenog za indijsko tržište crpi inspiraciju iz konceptnog automobila ŠKODA VISION IN. Oštro izrezani dvodijelni prednji farovi, koji se protežu do široke maske, daju uvjerljiv izgled. Veliki prednji odbojnik sa zaštitom od podvozja naglašava njegov sportski imidž. Druga skica prikazuje stražnji dio Kushaqa s izduženim krovnim spojlerom i robusnim difuzorom u odbojniku.

Stražnja svjetla a sadrže kristalne strukture tipične za Škodine modele, a natpis ŠKODA pojavljuje se ispisan velikim slovima na stražnjim vratima. U tehnološkom smislu, Kushaq i ostali nadolazeći modeli temelje se na lokalno razvijenoj i proizvedenoj platformi MQB-A0-IN. To je u skladu s novim, strožim sigurnosnim i emisijskim zahtjevima u Indiji. S planiranom 95-postotnom razinom lokalizacije za nova vozila, tehnički razvoj provodi se u Škodinom tehnološkom centru u Puneu. U sklopu kampanje INDIA 2.0, ovo je prvi od četiri modela marke Škoda i Volkswagen koji će se proizvoditi lokalno u Indiji. Svjetska premijera držat će se 18. ožujka 2021.

Izvor: https://quattroruote.hr/