Sloboda u pokretu uz prvi Bosanskohercegovački punjač – E387

Sloboda u pokretu uz prvi Bosanskohercegovački punjač – E387

Svijest o elektromobilnosti se postepeno povećava u Bosni i Hercegovini, međutim još uvijek postoji potreba za razvoj infrastrukture punionica za električna vozila kako bi se omogućilo jednostavnije punjenje i iskoristile sve prednosti električnih vozila. U današnjem članku predstavljavamo vam perspektivnu bosanskohercegovačku kompaniju E387, koja ima za cilj da omogući pristupačne punjače za električna vozila svim građanima Bosne i Hercegovine.


Tech387, kompanija koja proizvodi najsavremenija softverska rješenja, odlučila je proširiti svoju ekspertizu, te proizvesti i svoj prvi hardware – bosanskohercegovačke punjače za električne automobile.

Iako od samog početka Tech387 radi na raznovrsnim društveno odgovornim projektima, smatrali su da to nije dovoljno i da oni trebaju postati nosioci promjena koje žele vidjeti

u Bosni i Hercegovini. Povećanjem svijesti o klimatskim promjenama, zaštiti okoliša i smanjenju emisije CO2 rodila se ideja, a od ove godine nastala i kompanija, E387.

Ovaj projekt započeo je kao rezultat saradnje sa poznatom auto-kućom iz Republike Njemačke. Kroz proširenje mreže poznanstava i udruživanje snaga sa auto-industrijom i vodećim inženjerima iz oblasti elektrotehnike, uspjeli su da razviju prvi punjač za električna vozila u potpunosti proizveden u Bosni i Hercegovini. Svi dijelovi punjača, od elektronike do kućišta, se proizvode na teritoriji naše zemlje, što je rezultiralo ne samo rastom jedne kompanije, već i stvaranjem mnogobrojnih poslovnih prilika širom zemlje.

E387 punjač dostupan je u dvije verzije sa snagom od 7 kW ili 22 kW. Punjač ima izlazni napon od 220V ili 380V i koristi prirodni sistem hlađenja, samim tim pogodan je za korištenje na širokom rasponu temperatura, od -30°C do +65°C.

Dužina kabla iznosi 5 metara ili može biti urađena po mjeri za različite potrebe kupaca. Svjesni su da je i sam dizajn punjača od velike važnosti naročito privrednim subjektima, zbog čega su njihovi punjači dostupni u četiri različite boje: sivoj, zelenoj, crvenoj i plavoj.

Kako je sama ideja nastala u prostorijama Tech387 kompanije bilo je jasno da će korisnici E387 punjača imati i istoimenu aplikaciju koja je već sada u procesu izrade. Pomoću ove aplikacije građani Bosne i Hercegovine će imati real-time podatke o slobodnim punionicama, ali i mogućnost praćenja i kontrolu procesa punjenja.

Sigurni smo da će E387 preuzeti važnu ulogu u upotrebi električnih vozila i doprinijeti razvoju bosanskohercegovačke infrastrukture električnih punioca, smanjenu štetnih utjecaja na okoliš, te na taj način omogućiti nadolazećim generacijama perspektivniju Bosnu i Hercegovinu.

Sve zainteresovane ekološki osviještene građane i partnere pozivamo da pogledaju oficijelnu stranicu E387, kontaktiraju njihov tim sa pitanjima i prijedlozima, te budu dio budućih manifestacija Auto Media Group-e.

Zaljubljenici društvenih mreža se mogu radovati zanimljivim i edukativnim sadržajima poznatih influencera auto-industrije, stoga zapratite ih na društvenim mrežama, jer već u osmom mjesecu ove godine, imat ćete priliku ove punjače vidjeti i testirati uživo!