Sordo potvrdio da je kralj Sardinije, Evans obranio vodstvo u prvenstvu

Sordo potvrdio da je kralj Sardinije, Evans obranio vodstvo u prvenstvu

Dani Sordo (Hyundai) postigao je svoju treću WRC pobjedu u karijeri, pobijedivši drugi put zaredom na Sardiniji. Nakon šest rundi, WRC lider je Elfyn Evans (Toyota)…

U šestoj rundi ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva u reliju (WRC) dobili smo petog različitog pobjednika. Španjolac Dani Sordo pobijedio je na Sardiniji, dijelivši Hyundai i20 Coupe WRC s navigatorom Carlosom del Barriom. Isti dvojac pobijedio je na Sardiniji i prošle godine, a Sordu je to ukupno treća WRC pobjeda u karijeri.

Sordu je ovo bio tek drugi rally ove godine i nije u konkurenciji za vozački naslov prvaka svijeta, ali je pobjedom pomogao Hyundaiju u borbi za konstruktorski naslov. Hyundai trenutno vodi ispred Toyote za sedam bodova (208:201).

Na pobjedničkom postolju su sa Španjolcima bili Hyundaijevi Belgijanci Thierry Neuville/Nicolas Gilsoul te Toyotini Francuzi Sebastien Ogier/Julien Ingrassia. Borba za drugo mjesto vodila se do posljednjeg metra, na kraju je Neuville pobijedio Ogiera za jednu sekundu. 

Koliko će i hoće li ta jedna sekunda biti presudna na kraju prvenstva vidjet ćemo na uskoro. Vrijednih bodova na Sardiniji dočepao se Toyotin vozač Elfyn Evans, koji je u Italiju došao kao vodeći u prvenstvu, a kao vodeći će i otići iz Italije. Završio je rally na četvrtom mjestu, malo više od minute iza pobjednika.

Od ostalih vozača WRC automobila među osvajačima bodova još su petoplasirani Teemu Suninen (Ford), šestoplasirani Ott Tanak (Hyundai) i sedmoplasirani Pierre-Louis Loubet (Hyundai). 

Ostatak mjesta u top 10 popunili su vozači R5/Rally2 automobila Jari Huttunen (Hyundai), Kajetan Kajetanowicz (Škoda) i Pontus Tidemand (Škoda). 

Sljedeća runda WRC-a trebao bi biti Ypres Rally u Belgiji od 20. do 22. studenog, ukoliko ne dođe do novih otkazivanja zbog Covida-19.