Debitovao luksuzni Jeep Grand Cherokee L

Debitovao luksuzni Jeep Grand Cherokee L

Predstavljena je nova, luksuznija verzija modela Grand Cherokee sa sedam sjedišta!

Jeep je svojim kupcima ponudio SUV koji treba da zadovolji, kako prohtjeve za većim prostorom u putničkoj kabini, tako i zahtjeve za luksuzni enterijer. Ovim modelom Jeep je definitvno “namirio” sve želje svojih kupaca.

Grand Cherokee L ima drugačiji dizajn spoljašnjosti od regularnog modela Grand Cherokee, koji će se za sada paralelno prodavati sa većim “bratom”. Novi SUV stilski podsjeća na koncep Grand Wagoneer iz 2020. godine, naročito kada se posmatra prednji dio vozila.

Novi Jeep-ov model ima dužinu od 5.204 mm i međuosovinsko rastojanje od 3.091 mm, Grand Cherokee L nudi sasvim dovoljno prostora za tri reda sjedišta i 7 odraslih putnika.

U konfiguraciji sa svih sedam uspravljenih naslona, zapremina prtljažnika iznosi nešto manje od 500 litara, a kada se treći red sjedišta položi, dobija se ogromnih 1.300 litara.

Enterijer se dosta razlikuje od standardne verzije modjela Grand Cherokee, a pogled u unutrašnjost vozila otkriva da je Jeep za putničku kabinu koristio skupe i kvalitetne materijale. Komandna tabla je potpuno nova, sa centralno postavljenim, velikim ekranom multimedijalnog sistema dijagonale 10,1 inča. U jeftinijim verzijama, displej je manji (8,4 inča). Standardan dio opreme je digitalna instrument tabla sa ekranom od 10,3 inča.

Grand Cherokee L može se naručiti sa točkovima prečnika 18-20 inča, a među brojnim doplatnim opcijama je premijum audio sistem marke McIntosh sa 19 zvučnika.

Motorizacija se za sada sastoji od dva poznata pogonska agregata. Manji, 3.6-litarski Pentastar V6 isporučuje 290 KS i 348 Nm, a tu je i 5.7-litarski Hemi V8 sa 357 KS i 529 Nm. Oba motora su standardno uparena sa 8-stepenim automatikom. U osnovnoj verziji, snaga se prenosi na prednje točkove, dok je pogon na sva 4 točka dostupan kao opcija.

Jeep Grand Cherokee L stiže u američke prodajne salone polovinom 2021, a cena za sada nije saopštena.

Poređenja radi, aktuelni Jeep Grand Cherokee sa dva reda sjedišta startuje od 37.765 dolara, pa treba očekivati nešto višu početnu cenu za veći i luksuzniji “L”.