I opet Yaris! Evropski automobil godine 2021.

I opet Yaris! Evropski automobil godine 2021.

Nakon prestižne nagrade za Toyota Yaris koju je osvojio kao Automobil godine u Bosni i Hercegovini, taj uspjeh je još jedom ponovio, te potvrdio svoju nadmoć. Ovaj put ubjedljivo sa 266 osvojenih bodova, Toyota Yaris je evropski automobil godine za 2021.

Yaris, kao automobil godine 2021, pridružit će se dvostrukim dobitnicima CotY-a Renault Clio i Volkswagen Golf. Jer, 2000. godine mali automobil zamišljen u Japanu i proizveden u Francuskoj osvojio je naslov zbog svoje kompaktnosti, odvažnog stila i živahnog 1-litrenog motora.

Sad je to sasvim druga priča. Yaris je i dalje kompaktniji od ostalih modela B-segmenta, ali je sazrio i usavršio se u svim aspektima: izgleda, percepcije kvalitete, opreme za sigurnost i udobnost, performansi i upravljanja. Glavna značajka novog Yarisa, unatoč gotovo marginalnom postojanju ostalih benzinskih motora, je njegov učinkovit hibridni sistem.

Kompaktnost plaća određenu cijenu u prtljažniku i prostoru za putnike straga. Inače, Yaris dobro postupa sa svojim putnicima i kombinira praktičnost s udobnošću, sigurnošću i zabavom u vožnji.

Pored svega ovog treba naspomenuti i onu paprenu izvedbu Yarisa a to je GR, koji razvija iz troklipnog motora 262 KS i ima pogon na sva 4 točka.