Kia s nagradom Red Dot za kompleks ‘EV6 Unplugged Ground’

Kia s nagradom Red Dot za kompleks ‘EV6 Unplugged Ground’

Kia je osvojila novu nagradu Red Dot za 2022. godinu za kulturni prostor ‘EV6 Unplugged Ground’ u Seongsu-u, predjelu Seula. Inovativni kompleks, gdje ljudi mogu na zabavne i maštovite načine doživjeti nagrađeni model EV6, osvojio je prestižnu nagradu Red Dot “Najbolje od najboljeg ” u kategoriji “Arhitektura i dizajn enterijera”.

S kompleksom “EV6 Unplugged Ground” Kia prezentuje sebe kao osvježen brend i predstavlja svoje prvo namjensko električno vozilo te pruža prostor za stranke kao nijedan brend. Posjetiocima je na raspolaganju sve od područja iskustva do testnih vožnji i stručnih savjeta o modelima – kompleks ljudima nudi uvid u budućnost mobilnosti u Seongsu-u, jednom od najpopularnijih okruga Seula. Seongsu, koji je prije bio industrijski predio, u posljednjih nekoliko godina razvio se u omiljeno središte kreativnosti i mode, a lokalno stanovništvo ga zove “korejski Brooklyn”.

Kia EV6 osvojio dvije nagrade Red Dot: ‘Najbolje od najboljeg’ i ‘Inovativan proizvod’
Skoro nakon krunisanja kao Evropski auto 2022. godine Kia EV6 je osvojio i dvije nagrade Red Dot: priznanje ‘Najbolje od najboljeg’ za svoj pionirski i u budućnost usmjeren dizajn te prvu nagradu u kategoriji “Inovativni proizvodi”. 

Red Dot Design Award je jedno od najvećih dizajnerskih takmičenja na svijetu. Nagrade Dizajnerskog centra Sjeverne Rajne-Vestfalije (Design Zentrum Nordrhein-Westfalen) podjeljuju se u 3 discipline: dizajn proizvoda, dizajn brenda i komunikacija te dizajn koncepata. Historija Red Dot takmičenja datira u 1955. Ovogodišnje kandidate je ocjenjivao 50-člani međunarodni žiri nezavisnih dizajnera, profesora dizajna i novinara s tog područja.