Porsche i Embraer predstavljaju Duet, ultimativni sportski par

Porsche i Embraer predstavljaju Duet, ultimativni sportski par

Samo oni koji se odluče za posebno izdanje poslovnog zrakoplova Embraer Phenom 300E mogu kupiti i odgovarajući posebno prilagođeni Porsche 911 Turbo S

Strogo ograničeno izdanje od svega deset jedinica rezultat je suradnje dviju cijenjenih marki. Naziva Duet, temelji se na dva najsportskija i najuspješnija proizvoda iz svakog segmenta. Duet je namijenjen prije svega kupcima koji veliku važnost pridaju izvedbi, inovacijama, tehnologiji i prilagođenoj personalizaciji. Istodobno, fokus oba proizvoda je na kombiniranju performansi i svakodnevne upotrebljivosti. “Partnerstvo takve snage mogle su postići samo dvije inovativne tvrtke sa zajedničkom vizijom: ponuditi kupcu nenadmašno iskustvo. Svaki detalj ovog zvjezdanog dvojca nadahnut je određenim standardima naših pronicljivih kupaca ”, rekao je Michael Amalfitano, predsjednik i izvršni direktor Embraer Executive Jets-a.

Sportski automobil i poslovni mlaznjak su u istoj dvobojnoj kombinaciji platinasto srebrne metalik (sjaj) i mat jet sive metalik (satenski sjaj) s ukrasnim trakama u bojama Brilliant Chrome i Speed ​​Blue. Postupak bojanja je dovršen složenim ručnim postupkom, Za suradnju ovu je posebno dizajniran logotip. Simboizira aerodinamiku, a sastoji se od stiliziranog zrakoplovnog krila s Phenom 300E i stražnjeg krila 911 s paketom Sport Design. Logotip Duet koristi se na vanjskom i unutarnjem dijelu oba proizvoda: utisnut je, na primjer, na naslonima za glavu, a također ima i oznaku ograničenog izdanja. Ostali detalji dizajna na ovom vrlo posebnom 911 Turbo S uspostavljaju vezu s zrakoplovstvom: registracija zrakoplova nalazi se na donjoj strani stražnjeg krila i na bočnim stranama ključa vozila.

Obloge na pragovima vrata imaju natpis “No step” osvijetljen crvenom bojom, dok brojčanik na štoperici iz paketa Sport Chrono ima otisnuti umjetni horizont. Ekskluzivni aluminijski naplatci obojeni su u platinasto srebrnu-metalik boju, a na obruču imaju linije u plavoj boji. Bočni usisnici zraka i obloge bočnih prozora obojani su briljantnim kromom i stoga podsječaju na motor mlaznjaka. Na B-stupu nalazi se poseban amblem: uz logotip suradnje, uključuje deset malih pravokutnih polja koja odgovaraju ograničenom broju automobila. Jedno od tih polja je plavo. Svaki kupac može odabrati gdje će se ono postaviti na njegovom automobilu, a isto se nalazi i na vanjskoj strani.

Na suvozačevoj strani obloga armaturne ploče sadrži logotip “Jedan od 10”. Prednji prtljažnik ručno je dorađen u crnoj koži, s kontrastnim šavovima u Speed ​​Blue. Bočne stranice ključa vozila obojane su plavom bojom i s oznakom registracije pripadajućeg mlaznjaka. Logo je utisnut u kožu torbice za ključeve. Uključena je i presvlaka za automobil s oznakama “Ukloni prije leta”. Svaki kupac ovog dinamičnog dvojca dobit će i set prtljage Porsche Design, koji uključuje pilotski kofer i dvije vikend torbe. Jedinstvena ponuda zaokružena je posebnim izdanjem novog sata Globetimer UTC iz 1919. godine Porsche Designa.

Sve to se sjajno uklapa uz karakter ovog Porscheovog evergreena čija je najnovija generacija u verziji Turbo S snažnija, dinamičnija i udobnija nego ikad prije. Pokreće ga 3,745-litreni bokserski 6-cilindrični motor snage 478 kW (650 KS). S druge strane, Phenom 300E je najbrži i najdugovječniji mlazni avion s jednim pilotom, brzinom krstarenja od 464 čvora i dometom s pet putnika od 3.724 km (2.010 nautičkih milja). Zrakoplov je u stanju letjeti na 13.716 metara (45.000 stopa), a pokreću ga dva motora Pratt & Whitney Canada PW535E1 s potiskom od 1578 kN. Nudi prostranu kabinu s Embraer DNA dizajnom, a njegov je prtljažni prostor među najvećima u svojoj kategoriji.

Phenom 300E sadrži različite temperaturne zone za pilote i putnike, garderobu i čajnu kuhinju, mogućnosti glasovne i podatkovne komunikacije i sustav zabave. Kokpit prilagođen pilotu omogućuje let s jednim članom posade i nudi napredni sustav Prodigy Touch, baziran na hvaljenom avionskom paketu Garmin 3000. Uz najbolje performanse u usponu i letu u svojoj klasi, operativni troškovi i održavanje Phenoma 300E manji su nego kod konkurencije. Ovakva suradnja još nije viđena, a ono što nas zanima je cijena svakog od ovih deset Porschea nakon određenog protoka godina. Sigurno će biti traženo blago za kolekcionare.

Izvor: quattroruote.hr