Predstavljen novi brend MOON i električni punjači za automobile

Predstavljen novi brend MOON i električni punjači za automobile

U prostorijama kompanije Porsche Sarajevo danas je predstavljen novi brend MOON.
Brand MOON je projekat Porsche Holding Salzburg i distributer je široke palete električnih punjača, počev od AC punionica 11kW i 22 kW, do brzih punjača od 350kW.


Prezentiran je i novoinstalirani najbrži punjač u Bosni i Hercegovini. Radi se o superbrzom MOON Power punjaču od 150 kW koji puni automobil za nekih 30 minuta.

“Kao neprikosnoveni lider u prodaji automobila na tržištu BiH, sretni smo što smo u okviru globalne strategije VW grupacije lider i u elektromobilnosti na domaćem tržištu“, kazao je direktor kompanije Porsche BH Senad Olovčić.
Član uprave i direktor Porsche Inter Auto doo Alex Vaszi je prenio svoja iskustva vožnje sa električnim automobilom od Sarajeva do Salzburga i Budimpešte, ali i do Mostara.
“U suštini, jedina je razlika u pažljivom planiranju putovanja. Elektromobilnost u BiH nije tema za budućnost, niti je neki projekat Evropske unije, ona je već stigla u Bosnu i Hercegovinu. Važno je da se pažljivo planira infrastruktura punionica širom BiH. Radujemo se promjenama koje dolaze i preporučujemo da što više klijenata testira električna vozila“, dodao je Vaszi.
Predstavljena je i strategija brenda MOON, kao dijela Porsche Holding grupacije. Pored razlličitih vrsta punjača, brend MOON će u saradnji sa partnerima ponuditi kompletne usluge, počev od savjetovanja na licu mjesta, montaže sistema i njihovog stavljanja u funkciju.

Haris Muratović: Investirali smo preko 600.000 KM u infrastrukturu i postavili 88 e-punjača

“Sa ponosom možemo konstatovati da smo pioniri u e-mobilnosti, da smo investirali preko 600.000 KM u infrastrukturu i postavili 88 električnih punjača od ukupno 170 koliko ih trenutno ima u BiH“, rekao je Haris Muratović, rukovodilac marke MOON.
Istaknuto je da su svi ovlašteni trgovci educirani kako bi mogli asistirati u servisiranju električnih vozila, te kako su u Bosni i Hercegovini kroz ovlaštenu VW mrežu trgovaca već implementirani svi standardi u pogledu e-mobilnosti, počev od specijalnih alata, servisa, kao i punjača koji su na usluzi našim klijentima.
Gost prezentacije bila je i novinarka i blogerica Mirella Sidro, zaljubljenica u automobile i koja u električnim vozilima putuje širom svijeta. Ona je prisutnima prenijela svoja iskustva vožnje sa električnim vozilom od Njemačke do BiH, ali i iskustva vožnje širom BiH, ističući da je uz planiranje putovanja nesmetano mogla da putuje.