Premijera: Maserati Grecale

Premijera: Maserati Grecale

Maserati Grecale postiže pravu ravnotežu između svestranosti, elegancije, performansi i inovacije, garantujući performanse, udobnost i sigurnost. Ove karakteristike su kombinovane sa off-road sposobnostima i beskompromisnim užitkom u vožnji. Razvijen u Maserati Innovation Lab u Modeni, novi SUV se proizvodi u fabrici Cassino. Dostupan je izuzetno širok raspon motora: konvencionalni sa unutrašnjim sagorevanjem, hibridni i, za godinu dana, Grecale će takođe biti prvi potpuno električni SUV u istoriji Maseratija.

Tri verzije će biti predstavljene prilikom lansiranja: GT, pokretan četvorocilindričnim blagim hibridnim motorom koji može da isporuči 300 KS; Modena, sa četvorocilindričnim blagim hibridnim motorom od 330 KS; i moćni Trofeo, opremljen 3,0-litarskim benzinskim V6 motorom visokih performansi od 530 KS baziranim na Nettuno motoru ugrađenom u MC20. Prilikom lansiranja, Grecale je također dostupan u Prima Serie Launch Edition, ograničenom izdanju s ekskluzivnim sadržajem. Za kompletiranje asortimana, priprema se i Grecale Folgore, 100% električna verzija sa 400V tehnologijom.

Novi SUV ističe se u smislu prostranosti i udobnosti, može se pohvaliti impresivnim skupom karakteristika „najboljih u klasi“. Najbolji je u klasi u smislu unutrašnjeg prostora, voznih sposobnosti, rukovanja, ubrzanja (0-100 km/h za 3,8 sekundi – na Trofeu), najveće brzine (285 km/h – opet na Trofeu), kvaliteta zvuka i široka upotreba finih materijala kao što su drvo, karbonska vlakna i koža.

Maserati Grecale

Dizajn Grecalea obuhvata Maseratijev novi vizualni simbol, koji izdvaja svaki novi model od MC20. Prednja strana ima nisku i impozantnu rešetku. U unutrašnjosti, u kabini, izvanredne tehničke specifikacije uključuju tradicionalni Maseratijev brojčanik. Po prvi put digitalno, pretvara se u pravog konsijerža u automobilu, zahvaljujući glasovnoj kontroli. Svako putovanje se pretvara u jedinstvenu avanturu koja kombinuje dinamičnu udobnost i nezaboravno iskustvo vožnje, što je omogućeno izvanrednim rukovanjem koje pruža novi, 100% Maserati sistem dinamičkog upravljačkog modula ( VDCM ) i kontrola od 360° koju nudi nad automobilom. Opcija potpune kontrole se pretvara u jasnu razliku između različitih načina vožnje su: Comfort, GT, Sport, Corsa (samo Trofeo) i Off-Road.