Red Bull otkrio razloge debakla u Bahreinu

Red Bull otkrio razloge debakla u Bahreinu

Motorsport savjetnik Helmut Marko i šef momčadi Christian Horner, Red Bull otkrio razloge debakla u Bahreinu. Max Verstappen i Sergio Perez ostali bez dovoda goriva zbog kvara na sistemu za gorivo, a inicijalne procjene sugeriraju da je riječ o istom kvaru.

Red Bull je tri kruga prije kraja držao drugo i četvrto mjesto, a nakon Verstappenovih problema sa servom upravljača koji su mu otežali upravljanje Red Bull je zadesila prava katastrofa jer je prvo odustao Verstappen, a zatim i Perez, donosi MAXF1.net.

Red Bull je prvu utrku s pogonskom jedinicom koja nosi njihovo ime odustao s tri od četiri bolida budući da je Gasly ranije odustao i izazvao izlazak sigurnosnoga automobila.

“Kvarovi na Verstappenovom i Perezovom bolidu čine se kao isti”, rekao je Marko za ORF.

“S Maxom smo imali problem sa servom upravljača. Jedva je mogao skretati.” “Na kraju smo imali kvar negdje u dovodu goriva na oba bolida. To je ujedno i razlog zašto se Perez izvrtio jer nije imao snage u zavoju.”

Verstappen je uoči kvara pitao trkaćega inženjera ‘što je s baterijom’ na što mu je inženjer odgovorio ‘baterija je u redu’, a Verstappen je panično odgovorio ‘ne, nije, koji k**** se događa?!’.

“Baterija nema veze s kvarom, to je ono što je Max mislio, ali jednostavno nije bilo dovoljno goriva. Moramo to istražiti.”

“Nemamo konačno objašnjenje, to je nešto što je potpuno novo. Sve je zasad samo nagađanje.” “Teško je odustati nakon takvih performansi s oba bolida s istim kvarom.”

Činjenicu da bi odustajanje oba vozača kriv mogao biti sustav dovoda goriva potvrdio je i šef momčadi Horner.

“Morat ćemo odraditi punu istragu onoga što se dogodilo, ali izgleda da je riječ o kvarovima koji su međusobno povezani i moguće je da se radi o problemu sa sustavom za gorivo“, rekao je Horner.

“Pozitivno je što smo imali konkurentan bolid. Danas nismo imali brzinu [za pobjedu], ali imali smo sjajno utrivanje između Maxa i Charlesa. Sezona je nevjerojatno duga s 22 utrke do kraja pa se moramo izboriti s problemom koji smo imali danas i vratiti se jači idući vikend.”