Renault obilježava 60. godišnjicu prave ikone: modela 4L

Renault obilježava 60. godišnjicu prave ikone: modela 4L

Renault 4L ove godine obilježava 60. godišnjicu ovog vozila. Ovu ikonu prati nevjerovatna priča o uspehu, sa više od 8 miliona prodatih primjeraka u više od 100 zemalja tokom perioda od 30 godina.

Model 4L nije samo automobil, već je istinska ikona brenda. Uprkos neizvesnoj zdravstvenoj situaciji zbog COVID-19, proslave godišnjica će se održavati redovno tokom godine. U najvećoj meri u tu svrhu koristiće se društvene mreže.

Zahvaljujući statusu simbola pop kulture, ovaj automobil je iz prošlosti istovremeno i automobil današnjice, a zašto ne bi postao i automobil budućnosti? Službeni program će se možda mjenjati u zavisnosti od razvoja epidemiološke situacije, a na lokalnom nivou bi mogao da bude popraćen i dodatnim aktivnostima.

Povodom obeležavanja 60. godišnjice je osmišljen službeni program sa brojnim dogadjajima koji će se održati 4. i 14. dana svakog mjeseca na društvenim mrežama. Uključivaće ekskluzivni sadržaj koji su kreirali fanovi za fanove, izmedju ostalog biće i intervjua sa kolekcionarima i slavnim ličnostima. Cilj tih dogadjaja je da se prisjetimo cele istorije automobila koji je obelježio svoju eru.

Plan proslave 60 godina Renaulta 4L:

Februar

Renault je za ovu godišnjicu angažovao grafičkog dizajnera i ilustratora Grega, vodećeg umjetnika u području sportskih ilustracija. Greg je kreirao više od 12 ekskluzivnih modela 4L, a kao inspiraciju su mu poslužili dizajn i okolnosti različitih era u kojima je ovaj maleni Renault bio popularan. Ilustracije će se objavljivati tokom cele godine. Godišnjica će biti i prilika da pokažete svoju privrženost i strast prema popularnoj četvorki, ali i da otkrijete brojne predivne priče ispričane za upravljačem tog kultnog automobila.Na društvenim mrežama će se naći od 8. februara.

U izlogu izložbenog prostora marke na aveniji Champs-Elysées, L’Atelier Renault, od 14. februara će biti izložena verzija „Parisienne” modela 4L. Ova verzija je svima dobro poznata, a na karoseriji je istaknut jedinstveni uzorak isprepletenog pruća.

Mart

Renault Classic, odeljenje zaduženo za očuvanje nasleđa marke Renault, predstaviće 30 primjeraka modela Renault 4 počevši od marta. Za tu prigodu je osmišljena posebna scenografija na kojoj će se istaknuti 12 kultnih verzija.

April

Budući da je model 4L zaista bezvrijemensko vozilo, oduvek je bilo omiljen dodatak za igru najmlađih, pa tako i danas. Nekoliko influensera će prikazati svoj doživljaj o tom automobilu kroz zabavne kratke filmove izrađene u tehnici stop animacije. Za filmove će upotrebiti kolekciju minijatura Renault.

Maj

Cela kolekcija predmeta povezanih sa modelom 4L, pomno odabranih i osmišljenih posebno za njegov 60. rođendan, će biti dostupna u prodavnici L’Atelier Renault na adresi n°53 Avenue des Champs-Elysées a moćiće da se kupi i u on-line kupovini. Renault će u maju objaviti niz videozapisa u kojima će otkrivati tajne modela 4L kroz njegove različite verzije. To će biti i prilika da se prikupe priče ljudi koji su odrasli uz model 4L, kolekcionara, ali i svih onih koji su ispisivali istoriju ovog automobila u Renaultu.

Jul

Model 4L je i prava legenda filmskih ekrana. Proslavljen je u brojnim ulogama na velikom platnu,  pa će na 74. izdanju međunarodnog filmskog festivala u Kanu i za njega specijalno biti prostrt crveni tepih. Izložba „4L – ikona pop kulture” će započeti svoju letnju priču u Atelieu Renault, na najlepšoj svjetskoj aveniji. Biće to prilika za upoznavanje novog modela 4L, ali i za brojna druga iznenađenja.

Septembar 

Usluga deljenja vozila Zity će pružiti dobrodošlicu modelu 4L na novom sastanku električnih vozila.

Novembar 

4L kombi koji je odolevao kiši i suncu krije još jedno iznenađenje za vas.

Detaljnije informacije biće objavljivane tokom cijele godine.

One thought on “Renault obilježava 60. godišnjicu prave ikone: modela 4L

Comments are closed.